Ioana Tudor

Dr. Ing. IOANA TUDOR

S-a nascut in Buturugeni, judetul Giurgiu si este absolventa a Universitatii de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara, Bucuresti, Facultatea de Horticultura (1981) in prezent fiind cercetator stiintific gradul II.
Specialist in tehnologia de cultura a ciupercilor comestibile, medicinale si producerea miceliului, cu o experienta de peste 30 de ani in infiintarea de ciupercarii, a considerat ca toate cunostintele acumulate sa le lase iubitorilor de ciuperci, in lucrarile publicate.

Autoare a peste 190 articole stiintifice si de popularizare si a 25 carti, dintre care mentionam:
Ciuperci si preparate culinare cu ciuperci , 1996;
Sfaturi practice pentru cultivatorii de ciuperci, 1996;
475 Retete culinare cu ciuperci, 1995;
Ciuperci si preparate culinare cu ciuperci, 1996;
Cultura ciupercilor comestibile si producerea miceliului, 2000;
Cultura si protectia ciupercilor comestibile, 2001;
Ciuperci comestibile - agaricus si pleurotus, 2001;
Cultura ciupercilor in gospodariile populatiei, 2001;
Manualul cultivatorului de ciuperci comestibile, 2002, 2003, 2004, 2005, ed. II, 2006;
Retete culinare si conserve de ciuperci, 2003;
Ciuperci si miceliu, 2004, 2006;
Cresterea melcilor terestri, 2005;
Ciuperci comestibile si medicinale, 2007;
Tehnici inovative pentru obtinerea de alimente cu mare valoare nutritiva, 2007;
Champignon - tehnologia de cultura, 2010;
Pleurotus - Tehnologia de cultura, 2010;
Cultura ciupercilor pentru incepatori, 2010;
Trufele - ciuperci, 2010;
Ciuperci din flora spontana a Romaniei, 2010;
Sanatatea la indemana oricui, 2010;
Albinele si albinaritul, 2011;
Miceliu de ciuperci - suse si hibrizi - Ghid de producere a miceliului in sistem intensiv si clasic, 2012.
In anul 2012 cartea despre Ciupercile din flora spontana a Romaniei a fost premiata de catre Academia Oamenilor de Stiinta din Romania.

Titlurile autorului Ioana Tudor (23 titluri prezente pe site)

Vă rugăm să aşteptaţi, se încarcă datele ...

Acest site folosește cookies pentru a furniza servicii și funcționalități personalizate. Prin vizitarea site-ului nostru, îți dai acordul pentru descărcarea acestor cookies. Am inteles

Poți afla mai multe despre cookies și poți schimba setările lor aici.