Acest site folosește cookies pentru a furniza servicii și funcționalități personalizate. Prin vizitarea site-ului nostru, îți dai acordul pentru descărcarea acestor cookies. Am inteles
Livrare in: Bucuresti - Sector 1
Cost livrare: 8.00 Lei
Cost livrare: 10.00 Lei
Cost livrare: 11 Lei
Cost livrare: 12.90 Lei
Cost livrare: 14.90 Lei
Cost livrare:
Povestea a inceput in Orient, unde "ciuperca magica" este un aliment si un remediu. In scurt timp Kombucha a calatorit din Asia catre Europa Occidentala unde este privita ca o bautura delicioasa si sanatoasa si ca parte a unei diete echilibrate.Cultura de Kombucha reprezinta simultan un proces alimentar si o maniera de relaxare, la fel ca si gatitul. Diferenta consta in faptul ca exista posibilitati diferite de a cultiva Kombucha. De regula, aceasta este cultivata numai in ceai negru sau verde. Orice alt ceai este insa la fel de potrivit pentru a creste Kombucha in el, mai ales daca este amestecat cu ceai verde. Exista circa 10.000 de tipuri de ceaiuri medicinale care pot fi folosite ca mediu de cultura pentru Kombucha, separate sau in amestec, ceea ce conduce la o mare varietate de culturi.Fragment din cartePoate fi considerata Kombucha un remediu vindecator miraculos? Ori de cate ori expresii precum "remediu vindecator miraculos”, devin automat sceptic. Personal, nu cred sa existe un remediu miraculos universal (la fel cum nu exista o singura cauza pentru o boala particulara).Cercetatorii recunosc ca ceaiul de Kombucha echilibreaza digestia si ajuta la regularizarea excretiilor. "Noi suntem ceea ce mancam”, afirma un vechi proverb. Hipocrate spunea: "Moartea apare pentru prima data in intestinele noastre”, facand o asociere intre numeroase boli si problemele digestive. Potrivit expertilor, vindecarea florei digestive este primul si cel mai important pas in vindecarea oricarei boli. Medicina traditionala foloseste in acest scop Kombucha, obtinand rezultate atat de fantastice incat nu este de mirare ca au aparut nume precum "ciuperca magica sau miraculoasa”.Cum va puteti fermenta propria cultura de KombuchaReteta de bazaIngrediente:2 litri de apa fiarta160 grame de zahar6 grame (sau 2 pliculete) de ceai negru sau verdeO ciuperca sanatoasa de Kombucha100 ml ceai deja fermentat de Kombucha ("cultura-mama” sau "de pornire”)Turnati cele 160 de grame de zahar in apa fiarta, intr-un vas de portelan, sticla sau ceramica, si amestecati pana cand se dizolva. Adaugati ceaiul si lasati-l timp de 5 minute, apoi strecurati (sau scoateti pliculetele). Lasati ceaiul sa se raceasca, adaugati ciuperca de Kombucha si "cultura de pornire”. Acoperiti recipientul cu o bucata de panza care sa permita circulatia aerului, pe care o puteti fixa cu un elastic. In acest fel, va veti asigura ca insectele nu vor intra in vasul de fermentare.CUPRINSOriginea ciupercii KombuchaKombucha in tarile occidentaleNumeroasele nume ale Kombucha-eiKombucha – adevar sau fictiune?Prostii vehiculate in legatura cu KombuchaCe este Kombucha?Chefirul, iaurtul ti alte culturi vii similareCombuchaCeaiul KombuCiuperca Kombucha – o uzina biologicaKombucha nu este tot una cu Kombucha.Ce este adevarata Kombucha?Poate fi considerata Kombucha un remediu vindecator miraculos?Fermentarea lactica acidaPH-ul Kombucha-eiCum va puteti cultiva propria cultura de KombuchaCare este temperatura corectaRecipientele de fermentareProcesul de fermentare continuaProbleme asociate cu procesul de fermentare a Kombucha-eiNicotina – o otrava letala pentru ciupercaPastrati deoparte o ciuperca separata de rezervaCe trebuie sa faceti in cazul in care ciuperca oboseste si refuza sa se mai reproducaKombucha – o bautura alcoolica?Poate fi mancata ciuperca?Durata de viata a ciuperciiUscarea ciuperciiFolosirea extractului presat de Kombucha de catre diabetici si pentru calatoriiCum trebuie stocata Kombucha dupa fermentareCeaiuri din plante medicinale care pot fi fermentate impreuna cu KombuchaCare este ceaiul cel mai potrivit?Rafinarea ceaiurilor din plante medicinale prin procesul de fermentare impreuna cu KombuchaCe plante pot fi folosite pentru procesul de fermentare a Kombucha-eiAu plantele medicinale efecte secundare negative?Cand trebuie baut un anumit ceai din plante medicinale?Comercializarea Kombucha-eiKombucha preparata acasa – cel mai important pas in procesul de vindecareMedicina moderna si KombuchaDozajul, cat de mult trebuie sa bem si cat de mult putem bea?Efectele folosirii Kombucha-ei pe perioade lungi de timpTransformarea zaharului prin procesul de fermentare a Kombucha-eiSe poate folosi miere in loc de zahar?Otetul de KombuchaPastrarea Kombucha-eiKombucha – bauturi amestecateSampania KombuchaAre Kombucha efecte secundare negative?Poate fi vindecat cancerul cu ajutorul Kombucha-ei?Papaya – un medicament impotriva cancerului?Detectarea cancerului in primele faze sporeste sansele de vindecareKombucha – un remediu vindecator pentru astmaticiTulburari ale somnuluiSindromul Oboselii Cronice (SOC)Tulburari ale prostateiDiabeticii si KombuchaPoate dizolva Kombucha pietrele la vezica urinara?Scleroza multiplaDiareeConstipatie cronicaPsoriazisAfectiuni ale stomacului si intestinelorRetentia de lichide la nivelul picioarelorColesterolHipertensiuneReumatismArtritaGutaAfectiuni renaleRaceli croniceKombucha – un remediu pentru amigdalitaBronsitaCandida AlbicansSIDAFolosirea ciupercii sub forma de compresaRani si ulceratiiFolosirea Kombucha-ei pentru scopuri cosmeticeBaia cu KombuchaPutem slabi cu ajutorul Kombucha-ei?Kombucha pentru tinerii de peste 80 de aniKombucha – un remediu pentru impotenta"Doparea” cu KombuchaKombucha a fost adoptata de veterinariEpilogSanatatea inseamna echilibruMetodele "Noii Epoci (New Age)” – metodele cele mai vechi ale umanitatiiMedicina moderna redescopera vindecarea miraculoasa - efectul placeboInlocuiti sinuciderea cu furculita si cutitul printr-un post sanatosCasa noastra – principala problema de mediuMultumiri si marturiiStudii referitoare la Kombucha
Nr. pagini: 189
Format: 13x20
Anul aparitiei: 2014